Neem contact op
Neem contact op
Voor dringende vragen is er een directe hulplijn
+31 88 - 430 01 00
Meer informatie ontvangen? Mail naar
info@naris-riskacademy.nl

Masterclass risicomanagement in samenwerking met Universiteit Twente

Expertise gebied Incompany
Niveau Specialties
Duur van de cursus 10 dagen
   
 • Opleidingstraject op maat
 • Wetenschappelijke inzichten toegespitst op de praktijk

Universiteit Twente

Masterclass risicomanagement in samenwerking met Universiteit Twente

Prestatiemanagement, strategie en risicomanagement groeien naar elkaar toe. Universiteit Twente en Naris Risk Academy hebben daarom de masterclass risicomanagement-op-maat ontwikkeld. Dit incompany programma combineert theorie met een praktische invulling. Risicomanagement is echt een onderdeel van de strategie en zal dus als zodanig moeten worden benaderd. Wil jij dat jouw organisatie de volgende stap zet in het professionaliseren van risicomanagement? Volg dan deze opleiding en krijg:

 • Een programma dat op jouw organisatie is toegespitst
 • Een concrete en praktische basis om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen die impact hebben op jouw organisatie
 • Actuele kennis en vaardigheden om een plan van aanpak neer te zetten
 • De vaardigheid om de continuïteit van risicomanagement te borgen
 • Kennis over hoe je signalen binnen de organisatie kunt herkennen, hoe je een risicoprofiel opstelt en een risicodialoog voert

Het programma

Het raamwerk van het incompany programma ligt grotendeel vast en wordt middels co-creatie op jouw organisatie toegespitst. De opleiding kent grofweg 4 onderdelen:

 • De 6 stappen van de risicomanagementcyclus:
  • Doelen bepalen
  • Identificatie
  • Classificatie
  • Beheersing
  • Evaluatie
  • Rapportage en communicatie
 • Bijzondere onderwerpen: kwantitatieve risicoanalyse, integriteit & ethiek en gesprekstechnieken
 • Implementatie in de praktijk: ga de interactie met collega’s aan en zorg zo voor groei en ontwikkeling van risicomanagement binnen jouw bedrijf.
 • Eindrapport: als afsluiting schrijven alle deelnemers een individueel eindrapport dat wetenschappelijk verantwoord is.

Het incompany programma is geaccrediteerd waarbij je na succesvolle afronding een certificaat ter waarde van 6 EC’s van de Universiteit Twente ontvangt.

Inspiratie van niveau

Volg de Masterclass Risicomanagement-op-maat aan de bakermat van risicomanagement waar theorie, wetenschap en praktijk samenkomen. Je krijgt les van inspirerende docenten en sprekers in op het gebied van goverance law, psychologie en risicomanagement. De (co) kerndocenten zijn Dr. Ir. Martin van Staveren MBA van de UT die promoveerde op risicomanagement in organisaties en Mr. Robert ’t Hart van Naris Risk Academy, boardroom advisor op het gebied van strategische dilemma’s, risk appetite en disruptie.

PE-punten

Deze training biedt het recht op 52 PE-punten.

52

Waarom een masterclass risicomanagement?

Wil jij de volgende stappen zetten in risicomanagement en dit integreren in de hele organisatie? Kies dan voor de tailor-made masterclass risicomanagement die wij samen met de Universiteit Twente hebben ontwikkeld. We onderzoeken en bepalen samen hoe het programma kan aansluiten op de specifieke ambities van de organisatie.

Download geheel vrijblijvend de digitale brochure en leer meer over deze training:

Download brochure masterclass risicomanagement

Inhoud en werkvormen

We bepalen samen welke relevante thema’s en cases aansluiten bij jouw organisatie. Deze worden geïntegreerd in het programma. We overleggen daarnaast welke werkvormen passen bij het leren en ontwikkelen in jouw organisatie. De deelnemers gebruiken wetenschappelijke inzichten en literatuur als basis om risicomanagement innovatief in de praktijk toe te passen.

De kosten en duur van het traject is afhankelijk van de wensen van jouw organisatie. Wil je meer informatie ontvangen, vul dan onderstaand formulier en we nemen contact op. Of stuur een e-mail naar info@naris-riskacademy.nl of bel met Robert ’t Hart via 088-4300100.

 

Toon meer informatie

De training is bedoeld voor:

Organisaties die graag als team aan de slag gaan met risicomanagement en dit te integreren in de organisatie.

Docent Martin van Staveren

Contact met onze programma manager

Robert 't Hart
T: +31 88 430 01 00
M: info@naris-riskacademy.nl

Opleiding details

Expertise gebied
Incompany
Niveau
Specialties
Duur van de cursus
10 dagen

Inschrijven

Ik heb interesse in de masterclass i.s.m. de UT